fbpx
 (SR) +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Grund Universal

01-BK-Grund-Universal
ikonice

Download


Напомена


Ако е сува површина со висока густина, групата треба да се прави двапати во временски интервал од 2 до 3 часа.
Примена

Универзалната структурна подлога е наменета за изедначување, неутрализација, зацврстување и водоотпорност на подлогата пред нанесување на сите видови фасадни бои и декоративни малтери, освен силикатни бои/малтери. Се препорачува тонирањето на BK-Grund Universal подлогата да биде во иста нијанса како и завршниот слој.

Подготовка и нанесување

Подлогата врз која се нанесува BK-Grund Universal мора да биде цврста, чиста, сува и без остатоци од масло. BK-Grund Universal подлогата пред употреба треба да се измеша и да се разреди со 15–20 % вода. Така разредената подлога нанесувајте ја на ѕид со долговлакнест валјак или со четка, во еден слој. По потреба, во случај на стари, многу впивливи површини, нанесувањето на подлогата може да се изврши двапати на временско растојание од 2-3 часа. Потребното време за сушење, до нанесувањето на завршниот слој изнесува 12 часа.

Температура на примена: +5 °C до +30 °C. Да не се работи на директно сонце, дожд и силен ветер.

Потрошувачка

Околу 0,2–0,25 kg/m2, во зависност од апсорпцијата и од рапавоста на подлогата.

Пакување

8 и 25 kg.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОТРОШУВАЧКА

Внесете квадратура (m2)


* Потрошувачката на производот варира во зависност од различните фактори меѓукои: впивливост и рапавост на подлогата, дебелина на премазот, број на премази, гранулација на зрно, техника на нанесување, посакувана нијанса...