fbpx
 (SR) +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Silicon Sanitar

Примена:

За заптивање на сите споеви и критични места во бањата, кујната, ВЦ-то, итн. За надворешна и внатрешна употреба. Отпорен е на стареење, собирање, пукање, промена на бојата, отпорен е на мувла и на вода. Добро се лепи на керамика, стакло, емајл и плочки. Да не се нанесува на метали подложни на корозија, бетон, цемент, малтер и природен камен поради испарување на киселината.

Подготовка и нанесување

Добро исчистете ја фугата,рамномерно втиснете силикон и израмнете го.

Температура на примена

Од +5°C до +40°C. Отпорен на температура од -5°C до +150°C.

Општи информации

Ацетатна основа. Придржувајте се до техничките упатства

Рок на употреба

18 месеци, да се чува во затворена амбалажа, на суво и ладно место, на температура од +5°C до +25°C.

Пакување:

280ml