fbpx
 +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-StirolFix Special Visokoelastični lepak za stiropor, stirodur i kamenu vunu

Opis i područje primene

Mineralni visokofleksibilni lepak namenjen za lepljenje elemenata od stiropora, stirodura, kamene vune, kao i za umetanje armaturne mrežice i izravnjavanje celokupne fasadne površine.

Priprema i nanošenje

Pripema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 26-28 % vode (6,5-7 l vode za 25 kg praha) uz konstantno mešanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promešati i po potrebi dodati vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije lepka.

Pre početka lepljenja ploča postavlja se početna aluminijumska lajsna na koju se nanosi određena količina lepka kako bi se ostvarilo zaptivanje sa donje strane a zatim se na nju postavlja prvi red ploča.

Masu za lepljenje nanosimo po celokupnom obodu EPS/XPS ploče uz dodatak šest tačaka nanosa, tzv. pogača lepka na sredini ploče. Drugi red EPS/XPS ploča se postavlja sa pomakom od najmanje 30 cm u odnosu na početak ploča iz prvog reda, tzv. pravilo smicanja (ovo pravilo se poštuje i pri lepljenju svih narednih redova). Pravilo zupčastog spoja je neophodno ispoštovati na uglovima objekta (unakrsno lepljenje ploča) uz prepust ploče na uglovima od min. 5 cm preko spoljne površine EPS/XPS ploče sa susedne strane. Ploče lepiti tesno jednu uz drugu tako da lepak ne dospeva na kontaktne površine između dve ploče. Eventualne pukotine zapuniti komadićima EPS/XPS ploče ili PUR penom, a ne lepkom.

Prilikom lepljenja MW ploča lepak se nanosi na celokupnu površinu ploče nazubljenom gletericom (dubina zuba 5-8 mm), uz dalji postupak kao u slučaju EPS/XPS ploča. Zbog težine mineralne vune preporučuje se lepljenje prvog reda ploča na svim stranama objekta, a zatim pristupanje lepljenju drugog, trećeg i narednih redova na isti način.

Lepljenje ploča oko otvora zahteva posebnu pažnu. Neophodno je izvršiti ukrajanje ploča kako bi se izbeglo poklapanje linija otvora sa linijama ploča.

Vreme sušenja lepka pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %) iznosi 24 h nakon čega se može pristupiti tiplovanju, odsecanju viška ploča na uglovima objekta i brušenju eventualnih neravnina, ručno odgovarajućim alatom ili mašinski pomoću žirafe. Tiplovanje se izvodi u cilju dodatnog učvršćavanja ploča i izvodi se na mestima čvorišta i na sredini ploče (optimalno 6-10 tiplova/m2). Tiplovanje u slučaju lepljenja MW je obavezno i izvodi se namenskim metalnim tiplovima. Rupe nastale na mestima gde su utisnuti tiplovi popuniti i izravnati pomoću tankog sloja lepka.

Da bi sprečili eventualnu pojavu dijagonalnih pukotina na uglovima otvora pre početka armiranja celokupne fasadne površine potrebno je izvršiti prethodno armiranje po uglovima otvora. Armiranje se vrši pomoću komada armaturne mrežice okvirne veličine 50×50 cm, koji se postavljaju dijagonalno uz sam ugao otvora i lepe za površinu ploče pomoću lepka namenjenog za armiranje.

Pre početka armiranja potrebno je izvršiti dodatno ojačavanje kritičnih delova kao što su uglovi objekta i ivice oko otvora, pomoću odgovarajućih ugaonih profila. Utiskivanje profila se vrši na sloj već nanetog lepka a zatim se na celokupan profil nanosi dodatni sloj lepka u cilju izravnjavanja.

Nakon min. 48 h od lepljenja ploča, pri normalnim uslovima, može se pristupiti utiskivanju mrežice na celokupnoj fasadnoj površini. Lepak se nanosi nazubljenom gletericom (dubina zuba 3-5 mm) a zatim se u tako nanet svež lepak vrši utiskivanje armaturne staklene mrežice odozgo prema dole, uz obavezno preklapanje po ivicama mrežice od min. 10 cm. Utiskivanje vršiti tako da mrežica bude vidljiva a ne potpuno prekrivena lepkom. Na ovako nanet očvrsli lepak nakon 24 h sušenja naneti završni sloj lepka kojim se vrši finalno zaglađivanje fasadne površine. Ukupna debljina završnog sloja lepka treba da iznosi 4-5 mm.

U svim fazama rada potrebno je vršiti proveru ravnine zida letvom dužine 2-3 m. Pripremi podloge treba posvetiti veliku pažnju jer nepravilnosti u vidu neravnina otežavaju obrađivanje završnog maltera i onemogućavaju dobijanje zadovoljavajuće strukture.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vreme sušenja lepka.

Rok upotrebe: 12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

Potrošnja

Oko 4-7 kg/m2 za lepljenje i oko 4-6 kg/m2 za izravnjavanje, zavisno od elemenata koji se lepe.

Pakovanje

25 kg.

KALKULATOR POTROŠNJE


Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...