fbpx
 +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Acryl Strukturna podloga za akrilne maltere i boje

Opis i područje primene

Akrilna strukturna podloga namenjena za ujednačavanje, neutralizaciju, učvršćivanje i vodoodbojnost podloge pre nanošenja akrilnih fasadnih boja i dekorativnih maltera. Preporučljivo je BK-Acryl podlogu tonirati u nijansi završnog sloja fasade.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se BK-Acryl nanosi mora biti čvrsta, čista, suva i bez ostataka ulja. BK-Acryl podlogu pre upotrebe promešati i razrediti sa 15-20% vode. Podloga se najčešće nanosi dugodlakim valjkom  ili četkom u jednom sloju. Može se koristiti u enterijerima i eksterijerima.

Vreme sušenja pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %), pre nanošenja boje ili maltera iznosi min. 12 h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, kiši i jakom vetru. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme sušenja.

Rok trajanja: Do 18 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5 do +25 stepeni, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

Oko 0,2–0,25 kg/m2 u zavisnosti od upijanja i hrapavosti podloge.

Pakovanje

8 i 25 kg.

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...