fbpx
 +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Grund Silicat Strukturna podloga za silikatne maltere i boje

Opis i područje primene

Strukturna silikatna podloga namenjena za ujednačavanje, neutralizaciju, učvršćavanje podloge i poboljšavanje prionljivosti prilikom nanošenja silikatnih boja i dekorativnih maltera. Preporučuje se toniranje BK-Grund SIlicat podloge u nijansi završnog sloja. Može se koristiti u eksterijerima i enterijerima.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-Grund Silicat mora biti čvrsta, čista, suva i bez ostataka ulja. Pre upotrebe potrebno je prvo dobro promešati masu a zatim razrediti sa oko 15 % vode. Podloga se najčešće nanosi dugodlakim valjkom ili če. Potrebno vreme sušenja do nanošenja završnog sloja je minimum 12 h.

Preporučljivo je da nijansa BK-Grund Silicat-a bude u istoj nijansi kao nijansa završne disperzione boje ili maltera. Vreme sušenja pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %), pre nanošenja boje ili maltera iznosi minimum 12 h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +15 ºC do +30 ºC, relativna vlažnost ne veća od 70 %. Ne raditi po direktnom suncu, kiši i jakom vetru. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme sušenja boje.

Rok trajanja: Do 12 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5 do +25 stepeni, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

Oko 0,2-0,25 kg/m2  u zavisnosti od upijanja i hrapavosti zidne površine.

Pakovanje

8 i 25 kg.

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...