fbpx
 +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Grund Universal Univerzalna strukturna podloga za sve vrste maltera i boja

01-BK-Grund-Universal
ikonice

Download


Napomena


Ukoliko se radi o suvoj, visokoupojnoj površini, grundiranje je potrebno izvršiti dva puta u vremenskom razmaku od 2 do 3 sata.
Opis i područje primene

Univerzalna strukturna podloga namenjena za ujednačavanje, neutralizaciju, učvršćavanje i vodoodbojnost podloge pre nanošenja svih vrsta fasadnih boja i dekorativnih maltera. Mogućnost toniranja u nijansi fasade.

Priprema i nanošenje

Pre upotrebe potrebno je prvo dobro promešati masu a zatim razrediti sa oko 15-20 % vode. Podloga se najčešće nanosi dugodlakim valjkom u jednom sloju.

Preporučljivo je da nijansa BK-Grund Universal-a bude u istoj nijansi kao nijansa završne disperzione boje ili maltera. Vreme sušenja pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %), pre nanošenja boje ili maltera iznosi min. 12 h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme sušenja.

Potrošnja

Oko 0,2-0,25 kg/m2 ovisno o upijanju i hrapavosti podloge.

Pakovanje

8 i 25 kg.

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...