fbpx
 +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Nivelator Podloga za neravnomerno upijajuće površine

Opis i područje primene

Dubinski premaz namenjen za ujednačavanje i neutralizaciju neravnomerno upijajućih površina kao što su gasbeton, cigla, porozni kamen itd. Koristi se kao podloga kod visokoupojnih površina pre malterisanja krečno-cementnim i gipsno-krečnim malterima, u cilju sprečavanja neravnomernog sušenja i pucanja maltera, kao i pre zaglađivanja sa glet masama. Osušeni premaz je bezbojan i nema negativnog uticaja na paropropusnost sistema.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se premaz nanosi mora biti čvrsta, suva i otprašena. BK-Nivelator se priprema razblaživanjem sa vodom u odnosu od 1:6 do 1:10 u zavisnosti od upojnosti podloge. Premaz se nanosi valjkom, četkom ili prskalicom. U slučaju visoko apsorptivnih površina može se izvršiti dvostruko nanošenje po principu mokro na mokro.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, kiši i jakom vetru.

Rok trajanja: Do 18 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5 do +25 stepeni, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

30-60 g/m2 u zavisnosti od upojnosti podloge.

Pakovanje

10 i 20 kg.

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...