fbpx
 +381 34 677 75 00       info@bekament.com

BK-Podloga Podloga za grundiranje zidnih površina

BK-Podloga
ikonice

Download


Napomena


BK-Podloga se koristi isključivo za unutrašnje radove. Ne nanositi BK-Podlogu na građevinske lepkove (BK-StifolFix WDVS, BK-StirolFix Special, BK-StirolFix 1) da ne biste plastificirali lepak.
Opis i područje primene

Koncentrovana emulzija namenjena za poboljšavanje prijanjanja, ujednačavanje i učvršćavanje mineralnih i drugih podloga, pre nanošenja unutrašnjih boja.

Priprema i nanošenje

Pre upotrebe BK-Podlogu je potrebno razrediti vodom u odnosu 1:9. Ovaj odnos predstavlja najčešće razblaženje BK-Podloge i primenjuje se u većini slučajeva kada je cilj nanosa ujednačavanje, učvršćavanje i smanjivanje upijanja od strane podloge. U slučaju kada se BK-Podloga koristi kao prajmer pre polaganja keramike na stare, slabe, neravnomerno upijajuće podloge odnos je BK-Podloga:voda=1:4. (pogledati odgovarajući tehnički list završnog proizvoda).

Podloga se najčešće nanosi dugodlakim valjkom u jednom sloju (u slučaju veoma suvih upijajućih podloga moguće je grundiranje izvršiti dva puta) ili špricanjem. Alat nakon upotrebe oprati vodom.

Vreme sušenja pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %), pre nanošenja boje ili drugog završnog proizvoda iznosi minimum 12h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme sušenja.

Rok trajanja je do 12 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5 do +25 stepeni, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

1l BK-Podloge je dovoljan za grundiranje oko 30-50 m2 zidne površine, u zavisnosti od upijanja i hrapavosti podloge.

Pakovanje

1, 3 i 5 l.

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...