fbpx
 (SR) +381 34 677 75 00       info@bekament.com

SiproFix BK 155 Beli lepak sa karakteristikom ubrzanog vezivanja za sve vrste podnih i zidnih pločica (klasa C2T)

Opis i područje primene

Lepak na bazi belog cementa sa karakteristikom ubrzanog vezivanja, namenjen za lepljenje svih vrsta keramičkih pločica, mermera, granita, staklenih mozaik pločica, prirodnog i veštačkog kamena na zidne, podne i fasadne površine, . Pogodan za lepljenje na površine sa već postojećim pločicama, kao i na podloge sa podnim grejanjem. Može se koristiti za popločavanje bazena i drugih objekata ispunjenih vodom u sistemu sa BK-HidroStop 2 hidroizolacionim premazom. Ne menja prirodnu boju materijala koji se lepi.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se lepak nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvetavanja, bez ostataka ulja ili boje. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode uz intenzivno mešanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min, zatim još jednom promešati da se dobije lepak primerene gustine. Lepak nanositi pomoću nazubljene gleterice sa odgovarajućom veličinom zubaca tako da minimum 65% površine pločice bude prekriveno lepkom (u slučaju unutrašnje upotrebe) a minimum 90% (u slučaju spoljašnje upotrebe). Veličina zubaca zavisi od dimenzija pločica (optimalno 4-6 mm za pločice veličina 10-25 cm). Pločice utiskivati u sloj lepka na podlozi, a ukoliko je površina neravna ili su pločice većeg formata lepak nanositi i na pločicu. Pločice treba polagati dok je lepak svež (pre formiranja pokorice).
U slučaju lepljenja mermera i drugih vrsta kamena, podložnih promeni boje, oblogu nikako ne potapati u vodu, a preporučljivo je izvršiti i probno nanošenje lepka.

Optimalni vremenski uslovi: temperatura podloge i vazduha +5°C do +25°C.

Vreme upotrebe: oko 40 minuta nakon umešavanja, zavisno od temperature. Brzovezujući, spreman za fugovanje belom fug masom nakon 8-10h sušenja, fugovanje drugim bojama najranije nakon 24h sušenja na normalnim uslovima uslovima (T=23-25°C, r.v.v. 50-60 %).

Potrošnja

Oko 3-3,5 kg/m², zavisno od podloge i debljine nanošenja.

Rok trajanja i skladištenje

12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

Pakovanje

25kg

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu


* Potrošnja proizvoda varira u zavisnosti od različitih faktora od kojih su neki: upojnost i hrapavost podloge, debljina premaza, broj premaza, granulacija zrna, tehnika nanošenja, željena nijansa...