PROSLAVILI SMO OTVARANJE NOVE FABRIKE GRAĐEVINSKOG STIROPORA!

20.07.2016 / Izvor : Bekament

Bekament je svečano otvorio novu fabriku građevinskog stiropora u okviru proizvodnog kompleksa u Banji. Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Vlade Republike Srbije, ministar unutrašnjih poslova, predsednik opštine Aranđelovac, naši mnogobrojni saradnici, zaposleni i prijatelji.

“Novootvorena fabrika u potpunosti zaokružuje proces proizvodnje od osnovnih sirovina do finalnih proizvoda. Sa građevinskim stiroporom u ponudi postajemo jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu. Ono što je jednako važno je da je posao u novom postrojenju pored 300 postojećih radnika našlo i 70 novih zaposlenih”,  rekao je Dejan Čolović, generalni direktor kompanije Bekament.

„Bekament je kamen srpske ekonomije i kamen srpske budućnosti“, poručio je predsednik Vlade Aleksandar Vučić i vlasnicima čestitao što svoje proizvode izvoze u Albaniju i Hrvatsku. On je naveo da nijedan pogon nije ovako lep kao ovaj kompanije  Bekament i da je posebno ponosan i srećan jer je reč o srpskoj porodičnoj kompaniji.

Nakon zvaničnog otvaranja i presecanja vrpce, svi prisutni su imali prilike da obiđu naš novi pogon, a slavlje je nakon toga nastavljeno u hotelu „Izvor“ u Aranđelovcu.

Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici iznosi 500.000 metara kubnih. Svi Bekament proizvodi poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU, a prema planovima, građevinski stiropor proizveden u novoj fabrici biće plasiran na domaće, ali i na tržišta država u regionu.