BEKATHERM Standard White

BEKATHERM STANDARD WHITE

1. BEKATHERM Standard White

BEKATHERM Standard White фасадниот систем составен е од изолациона плоча од експандиран полистирен EPS (стиропор), минерално лепило за лепење на изолациони плочи и за армирање на стаклена (фасадна) мрежичка, фасадна мрежичка, oсновен премаз (подлога) и завршен фасаден малтер. Конечниот изглед на фасадата зависи од изборот на структурата и нијансата на фасадниот малтер.

  • Најпродаван фасаден систем
  • Финансиски најисплатливо решение за термоизолација
  • Погоден за сите подлоги, за стари и нови објекти
  • Широка палета на нијанси на завршниот фасаден малтер
  • Oтпорност на УВ зрачење и на атмосферски влијанија
  • Брзо и лесно вградување
  • Исклучителна обработливост
  • Сите компоненти за BEKATHERM Standard White фасадните системи се со гаранција од 10 до 25 години и истите се ETA сертифицирани

КОМПОНЕНТИ НА ФАСАДНИОТ СИСТЕМ BEKTHERM STANDARD WHITE
Слој Намена на производот Производ Пакување Е. M. Потрошувачка по 1m2
1 ЛЕПИЛО ЗА ЛЕПЕЊЕ

BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix WDVS
Лепак за лепење на EPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежичка.
или
BK-StirolFix Base
Лепак за лепење EPS плочи.

25 kg 5,00
2 ИЗОЛАЦИСКА ПЛОЧА

Bekatherm EPS Gold
EPS плочи од експандиран полистирен
или
Bekatherm EPS F
EPS плочи од експандиран полистирен

1 m2 1,05
3 ЛЕПИЛО ЗА АРМИРАЊЕ

BK-StirolFix White
Бел флексибилен лепак за вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix WDVS
Лепак за лепење на EPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежичка.

25 kg 5,00
4 АРМАТУРА/ФАСАДНА МРЕЖИЧКА

Bekatherm мрежичка 160
Фасадна мрежичка
или
Bekatherm мрежичка 145
Фасадна мрежичка

50 m2 1,10
5 ЛЕПИЛО ЗА АРМИРАЊЕ

BK-StirolFix White
Бел флексибилен лепак за вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix WDVS
Лепак за лепење на EPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежичка.

25 kg 5,00
6 ОСНОВЕН ПРЕМАЗ (ПОДЛОГА)

BK-Grund Silicat
Структурна подлога за силикатни малтери и бои
или
BK-Grund Universal
Универзална структурна подлога

25 kg 0,22
7 ЗАВРШЕН ФАСАДЕН МАЛТЕР

BK-Sil Si&Si
Фасаден малтер на силикатно-силиконска база
или
BK-Plast
Фасаден малтер на акрилна база

25 kg 2,80

За детални упатства погледајте го техничкиот лист на производот.
* Во зависност од избраното лепило за лепење и армирање и од завршниот фасаден малтер даваме гаранција на фасадниот систем од 10, 20 или 25 години.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.