BK-DECOFIX

Montažno ljepilo

BK-DECOFIX

ПРИМЕНA

Монтажно лепило на база на емулзија без растворувач. Лепилото се стврднува со испарување на водата и создава траен, водоотпорен спој со голема цврстина. По стврднувањето може да се бојадисува. Наменет за лепење на декоративни панели и орнаменти од тврда пена. За лепење на пена од полистирен и полиуретан на порозни подлоги. За заптивање на аголни спојки на декоративните панели. Се применува во отворен и затворен простор. Се бои со бои на водена основа и со синтетички бои.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Површините мора да бидат чисти, суви и цврсти. Лепилото нанесете го точкасто и линиски (површината не смее да биде целосно залепена). Maтеријалот мора да се постави лизгачки и цврсто да се притисне. Барем една од површините мора да биде порозна како би се исушило лепилото. Отпорен на температура -20°C до +75°C. Зa детални упатства погледнете го техничкиот лист на производот.

TEМПЕРАТУРА НА ПРИМЕНА

Oд +5°C дo +40°C.

РОК НА УПОТРЕБА И СКЛАДИРАЊЕ

Складирање на суво место во оригиналната амбалажа на температура од +5°C do +25°C, заштитен од сончево зрачење и замрзнување. Рокот на употреба е втиснат на амбалажата.

ПАКУВАЊE

280 ml