BK-LASUR GOLD

Дебелослоен транспарентен премаз за дрво

BK-LASUR GOLD

Калкулатор на потрошувачка

Потребни Ви се l од овој производ

ПРИМЕНА

E долготраен лак израбoтeн од алкидни смоли, UV-стабилни пигменти, раствoрувачи и органски восоци. Посебно е погоден за тешки атмосферски услови (ладно-топло) каде премазот го следи движењето на дрвото и не доаѓа до пукање на истиот, а содржината на восок го стопира навлегувањето на вода во дрвото и ја зголемува трајноста на дрвото.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Дрвена подлогата мора да биде сува, избрусена и чиста. На новото дрво задолжително е како подлога да се стави BK-LasurClassic, а дрвото кое е веќе фарбано, фарбајте го по старите намази. BK-LasurGold поради густината не треба да се разредува само треба да се загрее како би се разредил. Внатрешните работи да се фарбаат во еден слој, а надворешните во два слоја. Времето потребно за сушење меѓу слоевите изнесува 12-24h.

ПОТРОШУВАЧКA

Околу 93-125 ml/m2 за еден слој.

ПАКУВАЊE

750 ml

NIJANSE BK-LASUR GOLD

Bezbojni, Bela, Žuta, Bor, Hrast, Kesten, Tikovina, Palisander, Orah, Zelena, Mahagoni, Crvena i Ebanovina.