BK-MARINE

Лак за чамци

BK-MARINE

Калкулатор на потрошувачка

Потребни Ви се l од овој производ

ПРИМЕНА

E безбоен премаз со висок сјај, наменет за заштита на дрвото во ентериер и екстериер (прозори, врата, огради, ламперија, бродски под, чамци и др.). Отпорен на вода, механички и атмосферски влијанија.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Дрвената подлогата мора да биде сува, избрусена и чиста. Се нанесува со четка или со шприцање во 1-2 слоеви. Се разредува со алкиден разредувач BK-Classic. Наредниот слој се нанесува по 12-24 часа.

ПОТРОШУВАЧКA

Околу 83-100 ml/m2 за еднослоен нанос.

 ПРИМЕНА НА ПРОИЗВОДОТ НА ТЕМПЕРАТУРА

Од +5°C до +30°C. Да не се работи по директно сонце, за време на дожд или силен ветер.

ПАКУВАЊE

750ml, 3l