BK-Natura

Декоративна пастозна маса со изглед на природни материјали за внатрешни ѕидови

BK-Natura

Калкулатор на потрошувачка

Потребни Ви се l од овој производ

ПРИМЕНА

Премаз наменет за декорација на внатрешните површини. Финалната структура се добива со различни техники на нанесување и со употреба на различен алат (имитација на дрво, крокодилска кожа, мермер и сл.). Сувиот слој се декорира со полутранспарентна боја BK-Velatura. Одговарачки подлоги се сите површини израмнети со BK-GletEx Acryl или BK-GletEx Universal. Завршниот слој е отпорен на влажно бришење.

БОЈА

Бела + нијанса од картата со тонови BK-Natura.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Пред нанесувањето на декоративен премаз, глетуваната површина треба да се премачка со BK-Deco Acryl подлогата (време за сушење мин. 6h). BK-Natura е материјал спремен за нанесување. Полека промешајте ја смесата и нанесете ја со трапезовидна пластична шпакла во еден слој. По нанесувањето, во зависност од саканата структура, свежиот материјал се обработува со различни алати: заоблена пластична шпакла, чешел за декоративни материјали, ваљаци со текстура и други алати. После периодот на сушење од 24h, се пристапува кон нанесување на BK-Velatura. Додека бојата е сеуште влажна, отстранете го вишокот на BK- Velatura со помош на сунѓер или пластична шпатула.

ОПТИМАЛНА РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

од 8°C до 35°C. Материјалот е потполно сув после 24h. Подетални информации побарајте во техничкото упатство на производот.

ПОТРОШУВАЧКА

Oколу 300-500 ml/m², во зависност од техниката на нанесување.

РОК НА ТРАЕЊЕ И ЧУВАЊЕ

12 месеци во оригинално запакуваната амбалажа. Да се чува на температура од +5°C до +25°C, заштитено од сончева светлина и замрзнување.

ПАКУВАЊE

5 l

5l.