BK-VELATURA

Транспарентен премаз за декоративни техники

BK-VELATURA

Калкулатор на потрошувачка

Потребни Ви се l од овој производ

ПРИМЕНА

Tранспарентен, водоперлив, акрилен премаз со силиконски адитиви наменет за добивање на специјални ефекти кај различни декоративни техники. Се препорачува за надворешна и внатрешна употреба.

НИЈАНСИ

Според тон картата на BK-Velatura.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

K-Velatura е премаз спремен за нанесување. Смесата полека да се измеша пред употреба. Кога се нанесува на високо апсорбирачки површини (пр. BK-Travertino) потребно е да се изврши претходно импрегнирање на површините со BK-Penetrat со цел намалување и изедначување на апсорпција. Нанесувањето се врши со четка со долги влакна, ваљак или сунѓер, постепено, на помали површини од 1-2 м2. Финален изглед се постигнува со бришење со сунгер додека материјалот е сè уште во влажна состојба.

ОПТИМАЛНА РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

Oд 5°C до 30°C. Премазот е потполно сув после 24h. За подетални информации погледајте во техничкото упатство на производот.

ПОТРОШУВАЧКА

Oколу 50-100 ml/m², зависно од техниката на нанесување.

РОК НА ТРАЕЊЕ И ЧУВАЊЕ

18 месеци во оригинално запакуваната амбалажа. Да се чува на температура од +5°C до +25°C, заштитено од сончева светлина и замрзнување. Датумот на производството е втиснат на амбалажата.

ПАКУВАЊE

1l