BK- WOOD EFFECT EXTRA

Средство за лесно одвојување на калап од малтер

BK- WOOD EFFECT EXTRA

Калкулатор на потрошувачка

Потребни Ви се l од овој производ

ПРИМЕНА

BK-Wood Effect Extra e средство кое обезбедува исцртување на гумениот калап без лепење на BK-Wood Effect декоративен минерален малтер зa калап во текот на вградување.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

BK-Wood Effect Extra треба да се нанесе на гумен калап за да може калапот фино да се оддели од BK-Wood Effect декоративен минерален малтер за време на моделирање на структурата на дрвената даска. BK-Wood Effect Extra неразреден се нанесува со четка на гумениот калап. По секое втиснување неопходно е рамномерно да се нанесе нов слој на премаз и по потреба механички да се отстранат остатоците од декоративниот малтер од калапот. Недостатокот или намалените средства за спречување на лепење може да доведе до лепење на калапот за малтер, корнење на масата и слаб краен ефект.

TEМПЕРТУРА НА ПРИМЕНА

Teмпературата на воздухот и подлогата при вградување треба да биде во опсег од +5 ºC дo +30 ºC. Да не се работи на директно сонце, магла, ветар и дожд.

ПОТPОШУВАЧКА

Oколу 0,1 l/m2 готова структура на малтер

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

18 месеци во оригинално спакувана амбалажа. Да се складира на температура од +5°C дo +25°C, во сува и проветрена просторија. Да се избегнуваат директно сончево зрачење и извори на топлина.

ПАКУВАЊE

5 l