Зошто е важна хидроизолацијата пред поставување на керамика?

Зошто е важна хидроизолацијата пред поставување на керамика?

Зошто е важна хидроизолацијата пред поставување на керамика?

Зошто е важна хидроизолацијата пред поставување на керамика?

Кујната, бањата, подрумот, терасата или покривот се меѓу најчувствителните делови на станбениот или деловниот простор.

Дотраената изолација и хидроизолација, оштетувањата на водоводните цевки и оштетувањето на покривот или олукот се најчести причини за продирање на влага во просториите, што доведува до појава на мувла. Бактериите, габите и непријатните мириси се нешто што никако не го сакате во својот станбен или деловен простор.

Покрај тоа што го нарушуваат естетскиот изглед на просториите, влагата и мувлата негативно влијаат на здравјето на луѓето кои престојуваат во нив.

Без разлика дали се гради нов објект или се решава прашањето на хидроизолацијата во објект кој веќе е во употреба, првиот чекор е избор на вистинско решение за проектот. При изборот на материјалите, покрај цената, важно е да се води сметка за квалитетот и трајноста на материјалите што ги користиме.

image

Бекамент производите од системите HYDRO/CERAMIC се одликуваат со доверливост, долготрајност и економичност.

Сигурна и долготрајна заштита од продирање на вода и влага обезбедува линијата на производи HYDRO. Професионалниот систем за хидроизолација ги следи најактуелните трендови во индустријата. Се одликува со одлична водонепропустливост и добар однос на цената и квалитетот.

Во простор кој е безбедно и долгорочно заштитен од продирање на вода и влага можеме опуштено да пристапиме кон уредување по сопствен вкус во согласност со потребите и намената на просторот. Системот за поставување керамика, природен камен или стаклен мозаик од програмата CERAMIC овозможува реализација и на најхрабрите идеи на подовите или ѕидовите на бањи, кујни и други простории.

Во Бекамент тренинг центарот се обезбедува професионална обука за изведувачите на работи на тема соодветна примена на производите од линијата HYDRO/CERAMIC.

hydro blog post

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.