Hydro Ceramic Balcony

HYDRO CERAMIC BALCONY

3. HIDRO CERAMIC Balcony

Системското решение за тераси HYDRO CERAMIC Balcony подразбира примена на самонивелирачка маса (доколку е потребна), високо квалитетен хидроизолационен премаз, хидроизолациони траки, лепило за керамика, водоотпорна маса за фугирање која е отпорна на појава на мувла и има висока отпорност на абење (aбразија) и силиконски маси за заптивање отпорни на УВ. Масата за фугирање е достапна во 24 нијанси.

  • Брза и едноставна примена;
  • Сигурна и долготрајна заштита од вода;
  • Oтпорен на мраз и на високи надворешни температури;
  • УВ отпорен.

КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМОТ HYDRO CERAMIC BALCONY
Слој Намена на производот Производ Пакување Е. M. Потрошувачка по 1m2
1 Основен премаз

BK-Ultra Prime
Универзална подлога

10 l 0,12 – 0,2 l/m2
2 Самонивелирачка маса

BK-Liv 10
Самонивелирачка маса за подови

25 kg 1,4 – 1,5 kg/m2/mm
3 Основен премаз

BK-Ultra Prime
Универзална подлога

10 l 0,12 – 0,2 l/m2
4 ХИДРОИЗОЛАЦИОНЕН ПРЕМАЗ

BK HidroStop 2
Флексибилен двокомпонентен хидроизолационен премаз

21.6 kg ~ 1,5 kg/m2/mm
5 Хидроизолациона трака

BK – Tape
Eластична хидроизолациона лента

0 l
6 ХИДРОИЗОЛАЦИОНЕН ПРЕМАЗ

BK HidroStop 2
Флексибилен двокомпонентен хидроизолационен премаз

21.6 kg ~ 1,5 kg/m2/mm
7 Лепило за керамика

SiproFix BK 110
Лепило за керамички плочки за внатрешна и надворешна упораба.
или
SiproFix BK 155 Rapid White
Бело лепило за керамички и гранитни плочки со карактеристики за забрзано врзување за внатрешна и надворешна употреба.
или
SiproFix BK 160 White
Флексибилно бело лепило за керамички и гранитни плочки за внатрешна и надворешна упораба

25 kg 3 – 5 kg/m2
8 Маса за фугирање

BK-Fugomal
Водоотпорна смеса за фугирање

2 kg 0,5 – 1 kg/m2
9 Заптивна маса

BK-Silicon NEUTRAL Profi
Неутрална силиконска маса за заптивање
или
BK-Silicon Universal
Универзална силиконска маса за заптивање

280 ml

За детални упатства погледајте го техничкиот лист на производот
* За плочки со големи димензии задолжителна е употребата на лепило за керамика Siprofix BK 160.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.