Реконструкција на општата болница во Aранѓеловац

Реконструкција на општата болница во Aранѓеловац

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО АРАНЃЕЛОВАЦ

Поради многу лошите услови за лекување во Општата болница во Аранѓеловац, компанијата Bekament иницираше доградба на амбулантниот дел на болницата кој содржи одделение за реанимација, специјалистички амбуланти како и прием на возила со пациенти, реконструкција на делот приземје и проширување на приемните простории за поликлиничко амбулантен и дијагностички дел. Компанијата вложи финансиски и стоковни средства, ја организираше Фондацијата која продолжи да раководи со реконструкција на болницата во соработка со Министерството за здравје, локалната самоуправа и стопанствениците од градот Аранѓеловац.

Исто така, операторите на Србија по барање на Фондацијата доделија SMS хуманитарен број преку кој сите заинтересирани граѓани можеа да донираат средства/пари за санација на болницата. Сите преземени и реализирани активности придонесоа за унапредување на социјалната и здравствената заштита на граѓаните и за обезбедување на подобри услови за работа во здравствените установи.

 

 

Најголеми донатори:

 • Пештан ДОО Буковик
 • Стублина
 • Фортуна Маркет ДОО Аранѓеловац
 • Бања Комерц Бекамент ДОО Бања
 • Запис ДОО Аранѓеловац
 • Ќира ДОО Аранѓеловац
 • Бетоњерка Сип ДОО Бања
 • Новотерм плус ДОО Аранѓеловац
 • Арбаг ДОО Аранѓеловац
 • Књаз Милош ДОО Аранѓеловац
 • Циглана Универзум
 • Општина Аранѓеловац
 • Винарија Александровиќ
 • Папир Пласт Аранѓеловац
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.