Бекамент олдтајмер средбата

Бекамент олдтајмер средбата

Бекамент олдтајмер средбата

Бекамент олдтајмер средбата

 БЕКАМЕНТ ОЛДТАЈМЕР СРЕДБАТА СЕ ОДРЖА ВО АРАНЃЕЛОВАЦ, НА 12 ЈУНИ 2021 ГОДИНА, ОРГАНИЗИРАНА ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ОЛДТАЈМЕРИ НА СРБИЈА И КОМПАНИЈАТА БЕКАМЕНТ

Компанијата Бекамент од Аранѓеловац во сабота 12.06.2021 година, беше домаќин на Здружението на Олдтајмери ​​на Србија и се одржа манифестацијата наречена „БЕКАМЕНТ СРЕДБА НА ОЛДТАЈМЕРИ
“ на која се собраа повеќе од 40 олдтајмери, модели на ретро возила, своевидна реткост на атрактивните брендови на автомобили.

Изложбата на олдтајмери ​​се одржа во претпладневните во фабричкиот комплекс на компанијата Бекамент, што им овозможи на вработените да имаат привилегија да ги видат овие автентични автомобили во нивното работно опкружување на денот на годишнината на компанијата, но и да разговараат со сопственици за нивната интересна историја.

Натамошниот тек на овој настан беше крунисан со ревија на олдтајмери ​​на централната траса на градот Аранѓеловац во периодот од 11.30 до 13 часот, каде што граѓаните на Аранѓеловац и сите други љубители на овие ретки и импресивни автомобили имаа можност да ги погледнат одблизу.

На централниот градски плоштад во Аранѓеловац, изјави за медиумите дадоа сопственикот на компанијата Бекамент и претседателот на организацискиот комитет на Бекамент Средбата на Олдтајмери, Александар Чоловиќ, претседателот на општина Аранѓеловац, Бојан Радовиќ, исто така како претставник на Здружението на Олдтајмери на Србија, спортски новинар и најтрофејниот српски автомобилист Чедомир Бркиќ.

Во краткото обраќање до новинарските екипи, Александар Чоловиќ им се заблагодари на Здружението на Олдтајмери ​​на Србија, како и на општината Аранѓеловац кои ја поддржаа идејата и овозможија реализација на БЕКАМЕНТ ОЛДТАЈМЕР СРЕДБАТА.

„Денес, Бекамент ја одбележува 29-годишнината од основањето, и во оваа прилика сакавме да им подариме на нашите вработени, како и на граѓаните на Аранѓеловац, несекојдневен настан.

Се надевам дека нашите сограѓани ќе си поминат убаво на оваа ревија на ретро автомобили и би сакал да им се заблагодарам пред сè на Здружението на Олдтајмери ​​на Србија, како и на локалната самоуправа што ја препозна оваа идеја и помогна во одржувањето на Бекамент олдтајмер средбата“.

По тој повод, претседателот на Општина Аранѓеловац, Бојан Радовиќ, истакна: „Во име на локалната самоуправа ѝ посакувам среќен јубилеј на компанијата Бекамент, 29 години постоење, една исклучително успешна компанија“.

Во име на Здружението на Олдтајмери ​​на Србија, на медиумите им се обрати и Чедомир Бркиќ, велејќи: „Задоволство е да се биде денес во Аранѓеловац, град што порано беше еден од најважните градови во Југославија кога станува збор за авто-мото спортот”.

Организацијата на настанот „БЕКАМЕНТ ОЛДТАЈМЕР СРЕДБА“ придонесе за натамошно збогатување на културната програма и промоција на градот Аранѓеловац, но и за заживување на важноста на историјата и традицијата од времето кога Аранѓеловац беше домаќин на авро и мото трки во различни категории натпреварувања од локален и национален карактер, но и роден град на некои од легендите на српскиот мото-спорт.

На овој начин, Бекамент, како општествено одговорна компанија, дополнително поддржа проекти кои се еден вид симбол на културата, традицијата и социјалното наследство на локалната заедница во која работи и од каде што потекнуваат нејзините вработени.

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.