Декоративни техники за живот со стил

Декоративни техники за живот со стил

Декоративни техники за живот со стил

Декоративни техники за живот со стил

Доколку сакате да го оживеете идеалот за безвременска елеганција, да насликате мотиви од недопрена природа или да ја овековечите безвременската екстравагантност на ѕидните површини, можете да ги погледате едукативните и инспиративни видеа подготвени од Бекамент, кои на конкретен начин ги објаснуваат процедурите на изведување на три автентични украсни техники од DÉCORline производите – Травертино, Натур и Рустик.

Овие видеа создадени со цел за дополнително да Ве инспирираат да го примените стекнатото знаење и да го организирате просторот за живеење или деловно работење според сопствената желба.

ТРАВЕРТИНО

Преку убавината на структурата од природен камен, травертино внесува здив од античко време во секој амбиент.

При изведување на оваа техника, декоративниот минерален малтер BK Travertino Exterior & Interior се користи за внатрешни и надворешни ѕидови. Се произведува во бела боја, додека крајниот ефект на боја се постигнува со нанесување на транспарентниот премаз BK Velatura.

Преку елегантниот каталог на Травертино, претставени се 40 инспиративни нијанси на оваа впечатлива декоративна техника.

Безвременскиот стил на Травертино е создаден за оние кои сакаат едноставност, софистицираност и класика што трае.

НАТУРА

Натура носи волшебна и уникатна хармонија на природата и ја оживува уникатноста на ентериерот.

Изведувањето на техниката вклучува примена на декоративна пастозна маса BK Natura со изглед на природни материјали за внатрешни sидови. Оваа „eco-friendly“ водоперлива маса со исклучителна обработливост ви овозможува да создадете завршна обработка со различни ефекти како дрво, камен, мермер или крокодилска кожа. Се произведува во бела боја, а крајниот ефект на боја се постигнува со нанесување на транспарентниот премаз BK Velatura.

Палетата од 40 избрани нијанси е претставена во автентичниот каталог на Натура.

Декоративната техника Натура суптилно го внесува јазикот на природата во модерниот ентериер, правејќи го живописен и уникатен.

РУСТИК

Рустик ја нагласува текстурата на патина и ја нагласува естетиката на индустрискиот стил, правејќи го секој ентериер оригинален.

При изведување на техниката се нанесува декоративен премаз BK-Rustic со рустикален ефект на ‘рѓа. Оваа водопелива боја се карактеризира со добра пропустливост на пареа, како и лесно  постигнување на посакуваната декорација на ѕидот.

Палета од избрани осум уникатни нијанси е претставена во Рустик декоративниот каталог.

Рустик смело ја нагласува екстравагантната естетика на дизајнот.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.