Го прославивме отворањето на новата фабрика за градежен стиропор!

Го прославивме отворањето на новата фабрика за градежен стиропор!

Го прославивме отворањето на новата фабрика за градежен стиропор!

Го прославивме отворањето на новата фабрика за градежен стиропор!

Bekament свечено ја отвори новата фабрика за градежен стиропор во рамките на производствениот комплекс во Бања. На свеченото отворање на фабриката присуствуваа претседателот на Владата на Република Србија, министерот за внатрешни работи, претседателот на општина Аранѓеловац, нашите многубројни соработници, вработени и пријатели.

„Новоотворената фабрика целосно го заокружува процесот на производство од основни суровини до финални производи. Со градежниот стиропор во понудата, стануваме единствена домашна компанија која ги произведува сите материјали неопходни за завршни работи во градежништвото. Тоа што е еднакво важно е дека во новата фабрика покрај 300 постоечки работници работа најдоа и 70 нови вработени”, рече Дејан Чоловиќ, генерален директор на компанијата Bekament.

„Bekament е камен на српската економија и камен на српската иднина, порача претседателот на Владата Aлександар Вучиќ и на сопствениците им честиташе што своите производи ги извезуваат во Албанија и Хрватска. Тој наведе дека ниту еден погон не е толку убав како овој на компанијата Bekament и дека е особено горд и среќен затоа што се работи за српска семејна компанија.

По официјалното отворање и сечењето на лента, сите присутни имаа можност да го посетат нашиот нов погон, а со славењето продолживме во хотелот „Извор“ во Аранѓеловац.

Годишниот капацитет на производство на стиропор во новата фабрика изнесува 500.000 кубни метри. Сите производи на Bekament ги поседуваат сертификатите потребни за извоз во ЕУ, а согласно плановите, градежниот стиропор произведен во новата фабрика ќе биде пласиран на домашниот пазар, но и на пазарите на државите во регионот.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.