Како правилно да се монтира систем за хидроизолација и поставување керамика во бања?

Како правилно да се монтира систем за хидроизолација и поставување керамика во бања?

Како правилно да се монтира систем за хидроизолација и поставување керамика во бања?

Како правилно да се монтира систем за хидроизолација и поставување керамика во бања?

Бањата, кујната, подрумот, терасата или покривот спаѓаат во најчувствителните делови на животниот простор поради честата појава на влага и мувла, што го нарушува естетскиот изглед на просториите и негативно влијае на здравјето на луѓето кои престојуваат во нив.

Затоа, без оглед дали се гради нов објект или се решава прашањето на хидроизолацијата во објект кој веќе е во употреба, изборот на вистинско системско решение е од клучно значење.

Компанијата Бекамент го разви HYDRO CERAMIC BATHROOM системско решение за хидроизолација и поставување керамика во бања, кое го одликува висок квалитет, доверливост, долготрајност и економичност.

Препознавајќи го значењето и придобивките од правилната монтажа на дадениот систем, од страна на компанијата Бекамент е подготвен едукативен и содржаен видео материјал кој на јасен, прецизен и конкретен начин го објаснува процесот на имплементација и важноста на ова решение.

Видео упатството нуди ново знаење за постапката на стручна примена на секоја поединечна компонента на системското решение односно производите од асортиманот HYDRO CERAMIC, како и алатите што се користат во таа пригода.

Преку видео материјалот може да се научи сѐ за процесот на правилно нанесување на универзална подлога и висококвалитетен хидроизолациски премаз, натопување на хидроизолациска лента, користење на флексибилно лепило за керамика до примена на водоотпорна маса за фугирање на керамички плочки и силиконска маса за заптивање отпорна на мувла.

Откако просторот/бањата сигурно и долготрајно ќе се заштити од продирањето на вода и влага, може да се пристапи кон негово опремување и прилагодување на сопствените потреби и вкус.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.