Уметност на животот, со стил

Уметност на животот, со стил

Уметност на животот, со стил

Уметност на животот, со стил

Изгледот на внатрешните ѕидни површини има сила да го трансформира амбиентот и да го направи поубав и попријатен за престој.

Затоа искористете ги ѕидовите како сликарско платно на кое ќе ја изразите вашата креативност и ќе го искажете личниот стил.

Бескрајни се можностите за создавање единствени ремек-дела на ѕидовите со помош на декоративните техники.

За сите што сакаат да го разбудат уметникот во себе и да креираат несекојдневен, раскошен и автентичен ентериер каков што отсекогаш сакале, компанијата Бекамент подготви едукативни и инспиративни видео материјали кои на јасен, прецизен и конкретен начин ги објаснуваат постапките за изведување на трите најпопуларни декоративни техники за внатрешни ѕидови – Sunset, Iskra и Perla.

Видео упатствата нудат знаења за процесот на правилно нанесување на декоративни материјали од производната линија DÉCOR, како и за завршните изгледи на ѕидните површини во зависност од примената на различни стилови и специфични потези на четката со што се креираат впечатливи форми на ѕидот.

Во продолжение можете подобро да се запознаете со придобивките од секоја од трите наведени техники и да ги погледнете видео упатствата кои можат дополнително да ве инспирираат да го примените стекнатото знаење и да го уредите животниот простор по сопствена желба.

SUNSET

Ентериерот декориран со техниката Sunset зрачи со хармонија, префинетост и елеганција.

При изведувањето на оваа декоративна техника се користи декоративната боја со седефест ефект BK-Sunset, која преку играта на светлина и сенки на секоја ѕидна површина ѝ дава единствен и софистициран изглед.

Богатата палета со над 200 избрани, атрактивни нијанси добиени од сребрена и златна база, е претставена во инспиративниот Sunset каталог.

Со истакнувањето на барем еден ѕид со декоративната техника Sunset ентериерот ќе добие потполно нова димензија.

ISKRA

Интригантниот простор надополнет со декорацијата на внатрешни ѕидови Iskra фасцинира со својата атрактивност и убавина.

Изведувањето на наведената декоративна техника подразбира нанесување на декоративна боја BK-Iskra со кристален ефект кој во комбинација со природна и вештачка светлина на секој амбиент му дава нота на мистика и заводливост.

Боењето на ѕидови или тавани со декоративната техника Iskra ќе го збогати ентериерот и ќе му даде посебен шарм.

PERLA

Декоративната техника Perla со отменоста на бисерните тонови носи впечатлив спој на барок и модерен стил.

Во изведбата на декоративната техника се нанесува декоративна паста BK Perla, со бисерен сјај и префинета седефна структура која креира богати релјефни мотиви.

Декоративната техника Perla креира различен финален изглед на ѕидот во зависност од применетиот стил на нанесување и го прави секое катче во домот безвременско.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.