BK-BETON KONTAKT

BK-BETON KONTAKT

Strukturna podloga za glatke površine

BK-BETON KONTAKT

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu

Primena

Strukturna podloga namenjena za povećanje i ujednačavanje prijanjanja kod slabo upojnih, glatkih podloga visoke gustine pre malterisanja krečno-cementnim i gipsno-krečnim malterima. BK-Beton Kontakt je posebno preporučljiv za glatke betone, kao i za fabrički gotove betonske površine. Koristi se i kao podloga kod sistema lepljenja pločice na pločicu.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se BK-Beton Kontakt nanosi mora biti čvrsta, suva i otprašena. Pre upotrebe potrebno je prvo promešati i dobro homogenizovati proizvod. Podloga se nanosi nerazređena, četkom ili dugodlakim valjkom u jednom sloju. Moguće je mašinsko nanošenje, odgovarajućom opremom. Potrebno vreme sušenja do nanošenja maltera iznosi min. 4 h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, kiši i jakom vetru. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme sušenja.

Rok trajanja i skladištenje

Do 18 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.

Potrošnja

Oko 0,5 kg/m².

Pakovanje

6 i 20 kg.