BK-Parket Fix

BK-Parket Fix

Jednokomponentni lepak za parket

BK-Parket Fix

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu

Primena

Sintetički lepak na bazi polimerne emulzije namenjen za lepljenje klasičnog i lamelnog parketa na cementne estrihe, betonske i drvene podloge. Karakteriše ga izuzetna prionljivost na podlogu i dobra fleksibilnost.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi lepak mora biti čvrsta, čista, suva i bez ostataka starog ulja ili boje. Pre postavljanja parketa potrebno je izvršiti grundiranje podloge BK-Parket Fix-om razređenim sa oko 30 % vode. Cementne podloge ne smeju imati više od 3 % vlage, a parket ne više od 8 %. Po potrebi lepak se može razrediti sa malom količinom vode do 1 %, u cilju podešavanja konzistencije. Lepak se nanosi na podlogu nazubljenom gletericom u debljini sloja od 3-5 mm. Oblogu položiti i dobro pritisnuti. Brušenje parketa je moguće vršiti najmanje 24 h nakon lepljenja. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Temperatura primene

Od +5°C do +25°C.

Potrošnja

Oko 1-1.2 kg/m², zavisno od vrste podne obloge.

Rok trajanja i skladištenje

12 meseci u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja. Datum proizvodnje utisnut na ambalaži.

Pakovanje

5, 8 i 25 kg.