CILAT JANË PËRPARËSITË E HIDROIZOLIMEVE CILËSORE TË BANJOVE?

CILAT JANË PËRPARËSITË E HIDROIZOLIMEVE CILËSORE TË BANJOVE?

CILAT JANË PËRPARËSITË E HIDROIZOLIMEVE CILËSORE TË BANJOVE?

CILAT JANË PËRPARËSITË E HIDROIZOLIMEVE CILËSORE TË BANJOVE?

Gjatë rregullimit të shtëpisë moderne, kujdes i madh i kushtohet banjës me dëshirën që të pajimet në mënyrë moderne. Hapi i parë në ndërtimin e banjës së funksionale dhe estetike unike është montimi i hidroizolimit të banjës.

Banja zë rreth 10% të sipërfaqes së shtëpisë apo banesës, por si hapësirë përdoret përditë për t’u freskuar, gjë që e bën si pjesë më të ndjeshme të shtëpisë.

Nëse ndonjëherë keni pasur problem me lagështinë dhe me paraqitjen e mykut në banjë, ju jeni të vetëdijshëm për faktin se sa kohë nevojitet që të bëhet sanimi.

Montimi i gabuar i hidroizolimit në banjë ose mungesa e të njëjtit mund ta dëmtojë pamjen estetike të hapësirës dhe të ndikojë negativisht në shëndetin e njerëzve.

Që të ndaloni problemet e mundshme që mund të shkaktohen nha ndikimi i ujit dhe i lagështisë, vëmendje të posaçme duhet t’i kushtohet montimit të drejtë të hidroizolimit.

Në vazhdim të blogut do t’ju tregojmë për problemet që mund t’i shkaktojë hidroizolimi jo adekuat i banjës.

Përveç kësaj, do të flitet edhe për përparësitë e hidroizolimit të zgjedhur cilësor e të montuar dhe se si ta njihni dhe ta zgjidhni.

Në fund, do t’i prezantojmë lyerjet me çimento dhe akril hidroizoluese si lloj i materialit të cilin më shpesh e përdorin dhe rregullisht e rekomandojnë punëtorët.

Hidroizolimi i keq ndikon në shëndetin tuaj dhe në buxhetin shtëpiak

Pavarësisht se a bëhet fjalë për ndërtimin e banjës së re ose zgjidhet çështja e hidroizolimit në banjë që është në përdorim, hidroizolimi jo i vendosur mirë ose me kualitet të keq mund të shkaktojë vështirësi shtesë dhe të ketë pasoja të përhershme.

Ai mund të ndikojë në shëndetin tuaj dhe të çojë deri te harxhimet shtesë.

Shfaqja e mykut dhe lagështirës në mure e prish pamjen e banjës dhe qëndrimi në një hapësirë të tillë bëhet i pakëndshëm.

Ajri është i rëndë dhe merr një erë të pakëndshme dhe të gjitha së bashku ndikojnë negativisht në gjendjen shpirtërore dhe shëndetin tuaj dhe të familjes tuaj.

Muret johigjienike dhe të lagështa ndikojnë te përdoruesi, sepse qëndrimi i përditshëm në dhoma të shëmtuara inkurajon gradualisht në krijimin e një disponimi të keq dhe të ndjenjave negative.

Shfaqja e lagështirës, ​​mykut, baktereve dhe kërpudhave në mure për shkak të hidroizolimit të ndërtuar në mënyrë joadekuate ose të dëmtuar ndikon në shëndetin fizik dhe mendor.

Vështirësitë më të mëdha lindin kur uji nga banjoja juaj gjen një mënyrë për të rrjedhur në banesën e një fqinji.

Atëherë gjendja bëhet urgjente, sepse riparimi i mëvonshëm i hidroizolimit nënkupton një procedurë urgjente që kërkon shumë kohë dhe mjete.

Pllakat e vjetra duhet të prishen dhe të rejat duhet të vendosen në vendin e tyre. Puna ndërtimore mund të zgjasë me javë dhe dëmi duhet t’i kompensohet fqinjit.

Me fjalë të tjera, hidroizolimi i zgjedhur cilësor dhe i instaluar mirë në banjë dhe punësimi i profesionistëve kursen para dhe rrit vlerën e objektit tuaj.

Hapësira ​​e mbrojtur në mënyrë të sigurt dhe afatgjatë nga depërtimi i ujit dhe lagështisë e përmirëson estetikën dhe pamjen e banjës tuaj.

Përparësitë e hidroizolimit cilësor

Detyra e hidroizolimit në banjo është të sigurojë një ndërtim të mesëm të thatë dhe kështu të sigurojë kushte të favorshme për të jetuar në të gjitha dhomat e shtëpisë ose apartamentit, dhe jo vetëm në banjë ose tualet.

Me përbërjen e tij kimike, hidroizolimi parandalon kalimin e ujit dhe depërtimin e lagështirës nga banjoja ose tualeti në dhoma të tjera.

Hidroizolimi cilësor i banjës, mbi të gjitha i mbron muret dhe tavanin nga dëmtimet e shkaktuara nga uji.

Roli kryesor i shtresës së hidroizolimit në banjo është të ndalojë depërtimin e ujit dhe lagështisë nëpër mure dhe tavan.

Përveç kësaj, parandalohet rrjedhja e ujit përmes dyshemesë dhe çarjet në mure. Pastaj, parandalohet mundësia e qërimit të pllakave qeramike dhe heqjes së bojës – e cila është një gjë e zakonshme në banjot e lagura dhe me lagështi.

Është e nevojshme që të angazhohen profesionistë dhe ekspertë të cilët do të zgjedhin dhe aplikojnë siç duhet sistemet e provuara të hidroizolimit.

Hidroizolimi i zgjedhur dhe i aplikuar gabimisht do të shkaktojë dëme shtesë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mbështeteni në shembuj të praktikave të mira dhe këshillave të ekspertëve.

Dëgjoni këshillat e ekspertëve

Numri më i madh i mjeshtrave, realizatorëve dhe qeramikës në Serbi rekomandojnë dhe përdorin veshje polimer çimentoje për hidroizolimin e banjës. Avantazhi i kësaj shtrese është se është i përballueshëm dhe mund të aplikohet lehtësisht në sipërfaqe të lakuara, kënde dhe qoshe. Vende të tilla mund të jenë shumë më të vështira dhe më të shtrenjta për t’u hidroizoluar mirë me shiritë bituminozë ose me ngjitës të tjerë. Me fjalë të tjera, veshja e çimentos polimer është Best Buy!

Pas tharjes, veshja e çimentos polimer formon një membranë të përhershme të papërshkueshme nga uji me një trashësi prej 2 deri në 3 mm. Uji nuk mund të rrjedhë nëpër dysheme, mure ose nyje.

Shfaqja e lagështirës ose mykut është parandaluar. Bëhet fjalë për një zgjidhje me kosto efektive dhe afatgjatë për shkak të qëndrueshmërisë, zbatueshmërisë së gjerë dhe stabilitetit.

Në tregun e brendshëm ekzistojnë disa hidroizolime të ndryshme të çimentos, paketim një përbërës ose dy përbërës, bazuar në çimento portland, lidhës polimer dhe aditivë.

Bekament produkte:

BK-HidroStop Base

BK-HidroStop 1

BK-HidroStop 2

BK-HidroStop 5/5

BK-HidroStop Extra

janë veshje hidroizoluese për mbrojtje horizontale dhe vertikale të sipërfaqeve nga lagështia, për përdorim të jashtëm dhe të brendshëm. Secila prej tyre individualisht me sipërfaqet e duhura dhe me tiparet funksionale është përshtatur sipas kërkesave dhe vetive funksionale të përdoruesit.

Përveç hidroizolimit të çimentos polimer, tregu ofron edhe hidroizolim me bazë akrilik. Bëhet fjalë për një lëng, i gatshëm për përdorim, hidroizolues.

BK-HidroStop Premium është një shtresë fleksibël hidroizoluese një përbërëse e bazuar në një emulsion polimer për mbrojtje horizontale dhe vertikale të sipërfaqeve të brendshme nga lagështia para vendosjes së qeramikës, e cila karakterizohet nga një strukturë e mirë përfundimtare me ngjyrë blu. Është i përshtatshëm për përdorim në sistemet e ngrohjes në dysheme dhe ka një aplikim të veçantë për hidroizolimin e sipërfaqeve të pllakave të kartonit nga gipsi.

Zgjedhja e llojit të veshjes hidroizoluese  varet nga pozicioni dhe roli të cilën duhet ta ketë membrana. Por, në të dy rastet, procedura e montimit të duhur të hidroizolimit është vendimtare.

Është e nevojshme që t’i ndiqni rekomandimet dhe udhëzimet e prodhuesit.

Hidroizolimi që zgjat

Hidroizolimi i banjës montohet vetëm një herë, por ju do ta përdorni banjën tuaj çdo ditë. Prandaj, vëmendja më e madhe e mundshme duhet t’i kushtohet zgjedhjes dhe montimit të tij.

Një numër i madh i realizuesve të punëve e përdorin veshjen hidroizoluese të çimentos polimer si material që është treguar më i miri në praktikë.

Për më tepër, një numër i madh i klientëve të kënaqur janë garancia më e mirë që me produktet BEKAMENT, banjoja juaj do të mbrohet përgjithmonë nga përmbytjet, derdhjet dhe lagështia.

Hidroizolimi cilësor i banjos siguron mbrojtje të sigurt dhe afatgjatë  cilësor nga depërtimi i ujit dhe i lagështisë, e mbron shëndetin tuaj dhe nuk ju bën harxhime të paparashikura.

Shikoni në kanalin dhe videon tonë në YouTube “Si të montoni siç duhet një sistem për hidroizolimin dhe shtrimin e qeramikës në banjë?”

Dëshironi të dini më shumë? Për informacione shtesë në lidhje me sistemet e hidroizolimit, çmimet dhe metodat e instalimit, mund të kontaktoni ekipin e mbështetjes teknike profesionale të Bekament përmes emailit në tehnicka.podrska@bekament.com

Ju ftojmë që në rrjetet tona sociale Facebook / Instagram të na tregoni se cilat sipas jush, janë avantazhet e hidroizolimit cilësor?

Ju pëlqeu teksti? Ndajeni me shokët tuaj.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.