BK-Aqua Lasur

BK-Aqua Lasur

Transparentni premaz za drvo

BK-Aqua Lasur

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu

Opis i područje primene

Transparentni premaz na vodenoj osnovi za dekoraciju i zaštitu drveta u spoljašnjoj i unutrašnjoj sredini. Pogodan je za dekorativnu zaštitu: prozora, vrata, žaluzina, baštenske stolarije, brvnara, ograda i sl. Kvalitetna smola u sinergiji sa UV apsorberima i voskom daje optimalnu zaštitu drveta od dejstva UV zraka, vlage i ostalih spoljašnjih uticaja. Proizvod nema neprijatan miris.

Priprema i nanošenje

Pre upotrebe dobro homogenizovati masu mešanjem, i po potrebi razrediti do 5 % vodom za nanos četkom ili valjkom, odnosno i do 10 % ako se nanosi špricanjem. BK-AquaLasur se nanosi u dva sloja. Pre nanošenja drugog sloja, potrebno je blago prebrusiti potpuno osušenu površinu drveta kako bi se odstranila podignuta vlakna drveta. Zbog brzog sušenja preporučuje se nanos u pojasevima bez prekida, a moguće kapi brzo razmazati da ne zasuše. Vreme sušenja između slojeva iznosi 4-6 h pri normalnim uslovima (23°C i 50-60 % r.v.v.).

Temperatura primene

Od +5°C do +30°C. Ne raditi po direktnom suncu, kiši, jakom vetru.

Potrošnja

60-80 ml/m² za jednoslojni nanos u zavisnosti od vrste drveta.

Pakovanje

650 ml.

Nijanse BK-AquaLasur

Bezbojni, Bor, Hrast, Ariš, Tikovina, Palisander, Orah, Zelena, Mahagoni i Ebanovina + nijanse po ton karti BK-AquaLasur