BK-HidroStop Base

BK-HidroStop Base

Jednokomponentni hidroizolacioni premaz

BK-HidroStop Base

KALKULATOR POTROŠNJE

Unesite kvadraturu

Primena

Jednokomponentni, hidroizolacioni premaz za horizontalnu i vertikalnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija: kuhinja, kupatila, tuš kabina, bazena, podrumskih površina, terasa, itd. Namenjen je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu i nije predviđen za završnu obradu površina, niti za sisteme koji su u permanentnom kontaktu sa vodom.

Priprema i nanošenje

Podloga na koju se nanosi BK-HidroStop Base mora biti čvrsta, otprašena, suva i očišćena od masti, plesni i slabo vezanih delova. Pre nanošenja hidroizolacije preporučljivo je premazivanje BK-Ultra Prime podloge. U slučaju starih i neravnomerno upijajućih podloga, kao i u slučaju poroznih visokoupojnih podloga neophodno je izvršiti premazivanje BK-Ultra Prime-om, min. 4h pre nanošenja hidroizolacije. U slučaju površina koje se ljušte, troše i/ili praše potrebno je ukloniti sve slabo vezane slojeve a zatim izvršiti impregnaciju podloge BK-Penetrat-om. Betonske površine je neophodno dobro oprati vrućom vodom u cilju uklanjanja prisutnih nečistoća a zatim nakon potpunog sušenja premazati BK-Beton Kontakt-om.

Priprema premaza se vrši dodavanjem oko 5,5l vode na dzak od 20kg, meša se do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min i ponovo izmešati. Pripremljenu masu upotrebiti u roku od 2 h. Premaz se nanosi četkom u dva nanosa, unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja iznosi približno 1 mm, a drugi sloj se nanosi nakon očvršćavanja prethodnog. Hidroizolacioni premaz treba zaštititi od brzog isušivanja. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Potrošnja

Oko 2-2.5 kg/m², zavisno od kvaliteta podloge.

Rok trajanja i skladištenjе

12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

Pakovanje

20 kg