BK-ParketFix PU Prime

Еднокомпонентна полиуретанска подлога за лепак за паркет

BK-ParketFix PU Prime

Калкулатор на потрошувачка

Потребни Ви се kg од овој производ

ПРИМЕНA

Еднокомпонентен полиуретански премаз без вода на база на растворувач за внатрешна примена. Се користи за зацврстување на минерални подлоги и за подобрување на адхезијата пред лепењето на паркетот со полиуретанското лепило BK-ParketFix PU. Дозволената влага на подлогата пред нанесување на премазот може да биде макс. 3 %. Премазот е погоден за сите минерални подлоги како што се бетонски површини, цементен естрих, анхидритни подлоги и сл.

ПОДГОТОВКА И НАНЕСУВАЊЕ

Подлогата на која се нанесува премазот мора да биде цврста, чиста, сува, без остатоци од масла, масти и други материјали. Премазот не е дозволено да се разредува. Се нанесува со четка за бојадисување или со кратко влакнест ваљак рамномерно по подлогата во тенок слој. Кај високо порозните подлоги нанесувањето да се повтори по 2-3 ч. Лепењето на подните облоги да се изврши веднаш по целосното сушење на премазот (~12ч). За детални упатства видете го техничкиот лист на производот.

TEМПЕРАТУРА НА ПРИМЕНА

Oд +10°C дo +25°C со макс. влажност на воздухот од 60%.

ПОТРОШУВАЧКA

Oколу 0,15-0,30 kg/m², во зависност од порозноста и видот на подлогата.

РОК НА ТРАЕЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ

9 месеци спакуван во оригиналната амбалажа. Да се складира на температура од +5°C до +25°C, заштитен од сончевата светлина и замрзнување. Дата на производство е втисната во амбалажата.

ПАКУВАЊE

5 kg