Ceramic Big Tiles

CERAMIC BIG TILES

4. CERAMIC Big Tiles

Системското решение за поставување на керамички плочки со големи димензии CERAMIC Big Tiles подразбира примена на самонивелирачка маса (доколку е потребна), високо флексибилно лепило за керамика со одлична механичка цврстина, водотпорна маса за фугирање која е отпорна на појава на мувла и има висока отпорност на абење (aбразија) и силиконски маси за заптивање со високи перформанси. Масата за фугирање достапна е во 24 нијанси.

  • Брза и едноставна примена;
  • Погоден за подно греење;
  • Флексибилен систем со добра механичка цврстина и отпорност на абењ

КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМОТ CERAMIC BIG TILES
Слој Намена на производот Производ Пакување Е. M. Потрошувачка по 1m2
1 Основен премаз

BK-Ultra Prime
Универзална подлога

10 l 0,12 – 0,2 l/m2
2 Самонивелирачка маса

BK-Liv 10
Самонивелирачка маса за подови

25 kg 1,4 – 1,5 kg/m2/mm
3 Основен премаз

BK-Ultra Prime
Универзална подлога

10 l 0,12 – 0,2 l/m2
4 Лепило за керамика

SiproFix BK 160 White
Флексибилно бело лепило за керамички и гранитни плочки за внатрешна и надворешна упораба

25 kg 3 – 5 kg/m2
5 Маса за фугирање

BK-Fugomal
Водоотпорна смеса за фугирање

2 kg 0,5 – 1 kg/m2
6 Заптивна маса

BK-Silicon NEUTRAL Profi
Неутрална силиконска маса за заптивање
или
BK-Silicon Universal
Универзална силиконска маса за заптивање

280 ml

За детални упатства погледајте го техничкиот лист на производот

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.