Interior Standard

INTERIOR STANDARD

INTERIOR Standard

Сеопфатното системско решение за внатрешни wallsидови ВНАТРЕШЕН СТАНДАРД вклучува производи за сите фази во третманот на внатрешните wallsидови, од подготовка на theид за малтерисување, употреба на цементно-варов малтер, употреба на висококвалитетни израмнувачки соединенија (мазнечки соединенија) до примена на бои за внатрешни работи кои не содржат органски растворувачи.на тој начин се вклучени во органските производи.

  • Добра паропропустливост
  • Одлична обработка на малтер за малтерисување и соединение за израмнување
  • Еколошки бои за внатрешни wallsидови, не содржат органски растворувачи
  • Широк избор на нијанси на бои за внатрешни работи

КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМОТ INTERIOR STANDARD*
Слој Намена на производот Производ Пакување Е. M. Потрошувачка по 1m2
1 Основен премаз

BK-BETON KONTAKT
Структурна подлога за мазни површини
или
BK-NIVELATOR
Подлога за површини кои нерамномерно впиваат

20 kg 0,5 kg/m2


0,03 – 0,06 kg/m2
2 Mалтер

BK-Mal 220
Цементно-варов малтер за внатрешни ѕидови.

30 kg 11 – 12 kg/m2/cm
3 Основен премаз

BK-Ultra Prime
Универзална подлога
или
BK-Podloga
Подлога за внатрешни ѕидови

10

5
l 0,12 – 0,2 l/m2


0,03 – 0,05 l/m2
4 Маса за израмнување/глет

BK-GletEx
Maса за израмнување на внатрешни ѕидови
или
BK-GletEx Universal
Смеса за машинско и рачно рамнење на внатрешни ѕидови
или
BK-GletEx Acryl
Maса за израмнување на внатрешни ѕидови на акрилна база

25 kg 1– 1,5 kg/m2


1 - 1,5 kg/m2


1,5 – 2 kg/m2
5 Основен премаз

BK-Podloga
Подлога за внатрешни ѕидови

5 l 0,03 – 0,05 l/m2
6 Внатрешна боја

BK-Pol
Дисперзија за внатрешни ѕидови
или
BK-Gold
Високопокривна дисперзија за внатрешни ѕидови
или
BK-Crystal
Високопокривна водоперива дисперзија за внатрешни ѕидови

25

15

15
kg

l

l
0,2 -0,3 kg/m2


0,12 – 0,13 l/m2


0,11 – 0,12 l/m2

За детални упатства погледајте го техничкиот лист на производот.
* За мазни бетонски површини.
**За високо апсорбирачки површини и нерамномерно апсорбирачки површини (како што се гас-бетон блокови).

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.