BEKATHERM Prestige

BEKATHERM PRESTIGE

1. BEKATHERM Prestige

BEKATHERM Prestige фасадните системи составени се од изолациони плочи или ламели од минерална (камена) волна, минерално лепило за лепење на изолациони плочи и за армирање на стаклена (фасадна) мрежичка, фасадна мрежичка, oсновен премаз (подлога) и завршен фасаден малтер. Конечниот изглед на фасадата зависи од изборот на структурата и нијансата на фасадниот малтер. Според стандардот EN 13501-1 фасадниот систем со камена волна BEKATHERM Prestige припаѓа на класата A2 што значи дека е негорив.

  • Негорив односно огноотпорен материјал
  • Oдлична паропропустливост
  • Oдлична звучна изолација
  • Oтпорност на УВ зрачење и на атмосферски влијанија
  • Сите компоненти во системот се ETA сертифицирани
  • Исклучителна обработливост
  • Во зависност од употребените компоненти возможен е минерален состав на завршниот слој

КОМПОНЕНТИ НА ФАСАДНИОТ СИСТЕМ BEKTHERM STANDARD PRESTIGE
Слој Намена на производот Производ Пакување Е. M. Потрошувачка по 1m2
1 ЛЕПИЛО ЗА ЛЕПЕЊЕ

BK-StirolFix WDVS
Лепак за лепење на EPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежичка.
или
BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix Special
Високо-флексибилно лепак за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.

25 kg 5,00
2 ИЗОЛАЦИСКА ПЛОЧА

KAMENA FASADNA VUNA

1 m2 1,05
3 ЛЕПИЛО ЗА АРМИРАЊЕ

BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix White
Бел флексибилен лепак за вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix Special
Високо-флексибилно лепак за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.

25 kg 7,00
4 АРМАТУРА/ФАСАДНА МРЕЖИЧКА

Bekatherm мрежичка 160
Фасадна мрежичка

50 m2 1,10
5 ЛЕПИЛО ЗА АРМИРАЊЕ

BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix White
Бел флексибилен лепак за вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix Special
Високо-флексибилно лепак за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.

25 kg 5,00
6 ОСНОВЕН ПРЕМАЗ (ПОДЛОГА)

BK-Grund Silicat
Структурна подлога за силикатни малтери и бои
или
BK-Grund Universal
Универзална структурна подлога

25 kg 0,22
7 ЗАВРШЕН ФАСАДЕН МАЛТЕР

BK-Plast
Фасаден малтер на акрилна база
или
BK-Sil Si&Si
Фасаден малтер на силикатно-силиконска база
или
BK-Sil
Фасаден малтер на силиконска база

25 kg 2,80

За детални упатства погледајте го техничкиот лист на производот.
*Во зависност од избраното лепило за лепење и армирање и од завршниот фасаден малтер даваме гаранција на фасадниот систем од 10, 20 или 25 години.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.