BEKATHERM Standard Graphite

BEKATHERM STANDARD GRAPHITE

1. BEKATHERM Standard Graphite

BEKATHERM Standard Graphite фасадниот систем e составен од изолациона плоча од експандиран полистирен EPS збогатен со графит (графитен стиропор), минерално лепило за лепење на изолациони плочи и за армирање на стаклена (фасадна) мрежичка, фасадна мрежичка, oсновен премаз (подлога) и завршен фасаден малтер. Конечниот изглед на фасадата зависи од изборот на структурата и од нијансата на фасадниот малтер. Изолационите плочи од графитен експандиран полистирен (графитен стиропор) обезбедуваат 20% подобри термоизолациски својства во однос на термоизолацијата со изолациони плочи од бел експандиран полистирен (стиропор).

  • 20% подобри термоизолациски својства во однос на термоизолацијата со изолациони плочи од бел експандиран полистирен (стиропор)
  • Широка палета на нијанси на завршниот фасаден малтер
  • Oтпорност на УВ зрачење и на атмосферски влијанија
  • Одлична водоотпорност
  • Сите компоненти во системот се ЕТА сертифицирани
  • Исклучителна обработливост
  • Едноставно вградување

KOMPONENTE FASADNOG SISTEMA BEKTHERM STANDARD GRAPHITE
Слој Намена на производот Производ Пакување Е. M. Потрошувачка по 1m2
1 ЛЕПИЛО ЗА ЛЕПЕЊЕ

BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix Special
Високо-флексибилно лепак за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.

25 kg 5,00
2 ИЗОЛАЦИСКА ПЛОЧА

Bekatherm EPS Grafit
EPS плочи од експандиран полистирен со додаток на графит

1 m2 1,05
3 ЛЕПИЛО ЗА АРМИРАЊЕ

BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix White
Бел флексибилен лепак за вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix Special
Високо-флексибилно лепак за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.

25 kg 5,00
4 АРМАТУРА/ФАСАДНА МРЕЖИЧКА

Bekatherm мрежичка 145
Фасадна мрежичка
или
Bekatherm мрежичка 160
Фасадна мрежичка

50 m2 1,10
5 ЛЕПИЛО ЗА АРМИРАЊЕ

BK-StirolFix 1
Високо-флексибилно лепило за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix White
Бел флексибилен лепак за вметнување арматурна мрежа.
или
BK-StirolFix Special
Високо-флексибилно лепак за лепење на EPS,EPS G,XPS и MW плочи и вметнување арматурна мрежа.

25 kg 5,00
6 ОСНОВЕН ПРЕМАЗ (ПОДЛОГА)

BK-Grund Universal
Универзална структурна подлога
или
BK-Grund Silicat
Структурна подлога за силикатни малтери и бои

25 kg 0,22
7 ЗАВРШЕН ФАСАДЕН МАЛТЕР

BK-Plast
Фасаден малтер на акрилна база
или
BK-Sil Si&Si
Фасаден малтер на силикатно-силиконска база
или
BK-Sil
Фасаден малтер на силиконска база

25 kg 2,80

За детални упатства погледајте го техничкиот лист на производот.
*Во зависност од избраното лепило за лепење и армирање и од завршниот фасаден малтер даваме гаранција на фасадниот систем од 10, 20 или 25 години.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.