BK – Tape

Eластична хидроизолациона лента

BK – Tape

Tрајно еластична лента за хидроизолација на база на полипропиленска ткаенина со алкална заштита со облога од каучук. Совршено ги покрива пукнатините и е високоеластична. Има висок дифузен отпор кон радонот. Oтпорна е на различни температури, соли, разредени киселини и алкални води. Се користи во комбинација со Bekament хидроизолациони премази како, BK-HidroStop 1, BK-HidroStop 2, BK-HidroStop Extra I BK-HidoStop Extra 5/5.

ПРИМЕНА

Хидроизолационата лента BK-Tape се користи за еластично и трајно затворање на пукнатини на контактни места или агли, пукнатини на ѕидови и на површини, одводни цевки во базени, цистерни и туш кабини и за поврзување на вертикални и хоризонтални површини.

НАЧИН НА ПРИМЕНА

Хидроизолационата лента BK-Tape ставете ја на првиот слој свеж хидроизолациски премаз и притиснете ја цврсто во аглите со помош на шпакла. Доколку има заостанат воздух под лентата, истиснете го. По зацврснувањето на првиот слој, нанесете го вториот слој на целата површина, вклучувајќи ги и краевите на лентата за хидроизолација BK-Tape.