Bekament ги поддржа нурдор и акцијата „пушти чекор“

Bekament ги поддржа нурдор и акцијата „пушти чекор“

Bekament ги поддржа нурдор и акцијата „пушти чекор“

Bekament ги поддржа нурдор и акцијата „пушти чекор“

Компанијата Bekament ѝ се приклучи како донатор на хуманитарната акција „Пушти чекор“ која ја организира Националното здружение на родители на деца заболени од рак (НУРДОР), a со цел собирање на средства за изградба на родителска куќа во Белград.

Организацијата на оваа важна дипломатска посета вклучуваше состанок за запознавање и обиколка на фабричкиот комплекс.

НУРДОР постои од 2003 година, и до сега преку резултатите од својата работа значително го унапреди секторот на педијатриската онкологија во Србија. Здружението денес има повеќе од 1.000 волонтери во цела Србија и зад себе има огромен број на успешни проекти.

НУРДОР во моментов води пет родителски куќи во Белград, Ниш и Нови Сад.

Родителските куќи наменети се за сместување и грижа за семејствата чии деца се лекуваат во овие градови, а доаѓаат од другите делови на Србија и притоа немаат можност да обезбедат адекватно сместување.

Родителската куќа овозможува чувство на дом и прави болеста на детето да не му го одземе детството, а на родителите достоинството.

Aпликацијата „Пушти чекор“ на која се заснова овој хуманитарен проект, ги мери чекорите и ги конвертира во динари, општествено-одговорните компании од Србија „ги откупуваат чекорите“ и своите средства им ги донираат на НУРДОР за изградба на родителска куќа во Белград.

Секој поединец може да ѝ се придружи на кампањата, да го следи нејзиниот тек и да даде свој придонес со преземање на мобилната апликација „Пушти чекор“ нa Google Play Store/App Store.

Како општествено-одговорна компанија, Bekament ги поддржува хуманите иницијативи наменети за подобрување на квалитетот на животот, а пред се оние насочени на грижа за луѓето и општеството во целост.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.