Bekament otвори два нови погони и автоматизиран магацин

Bekament otвори два нови погони и автоматизиран магацин

Bekament otвори два нови погони и автоматизиран магацин

Bekament otвори два нови погони и автоматизиран магацин

 

Во изградбата на овие производни погони, кои се меѓу најмодерните во Европа, вложени се преку осум милиони евра. Оваа инвестиција ќе овозможи производниот капацитет тројно да се зголеми, и во фабриката годишно ќе се произведуваат до 350.000 тони градежен материјал. Новите погони на фабриката се комплетно автоматизирани, почнувајќи од процесот на производство и пакување, па се до складирање на материјалите во магацинскиот простор.

Со покренување на новите погони и со автоматизација на магацините, компанијата Bekament ќе биде во можност да произведе дури 100 тони прашкасти и 70 тони течни производи на час. Проширените производствени капацитети ќе ѝ овозможат на компанијата Bekament да ги задоволи сите потреби на домашниот и на извозните пазари, додека со автоматизираниот магацин ќе се постават нови стандарди кога се работи за брзината и квалитетот на испорака на материјали на купувачите.

„Ова е голем ден за компанијата Bekament. Зад нас се 25 години успешно работење во текот на кои ги поставивме темелите за идниот развој. Резултат на тоа е нашата лидерска позиција во сегментот производство на материјали за завршни работи. Благодарение на посветеноста на сите вработени во компанијата, успеавме да реализираме се што планиравме до сега и од година во година продолжуваме со трендот на раст во секој сегмент од работењето”, рече на отворањето господинот Александар Чоловиќ, генерален директор на компанијата Bekament.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.