СЕРТИФИКАТИ EUROFINS - ГАРАНЦИЈА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ЕНТЕРИЕРОТ

СЕРТИФИКАТИ EUROFINS - ГАРАНЦИЈА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ЕНТЕРИЕРОТ

СЕРТИФИКАТИ EUROFINS - ГАРАНЦИЈА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ЕНТЕРИЕРОТ

СЕРТИФИКАТИ EUROFINS - ГАРАНЦИЈА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ЕНТЕРИЕРОТ

ВО СОВРЕМЕНАТА КУЛТУРА НА ЖИВЕЕЊЕ И СЕ ДАВА СЕ ПОГОЛЕМА ВАЖНОСТ НА ФАКТОРИТЕ КОИ ВЛИЈААТ НА ЗДРАВЈЕТО, А КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ СИГУРНО Е ЕДЕН ОД НАЈВАЖНИТЕ, СО ТЕНДЕНЦИЈА ЗА ИЗБЕГУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДИ КОИ ОСЛОБУДУВААТ ШТЕТНИ ЗАГАДУВАЊА КОИ МОЖАТ ДА ДОВЕДАТ ДО РАЗЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ. ВО ПРИЛОГ НА ТОА РАСТЕ ГРУПАТА НА ПОТРОШУВАЧИ КОИ ЈА ИМААТ ПОТРЕБАТА ЗА ЕКО ФРЕНДЛИ ПРОИЗВОДИТЕ

На крајот на 2022 година, компанијата Бекамент доби значајни сертификати EUROFINS Indoor Air Comfort (IAC) и Indoor Air Comfort Gold (IACG) за три производи од категоријата Interior- бои за внатрешни ѕидови, кои се карактеризираат со ниски емисии на VOC (испарливи органски соединенија).

Европски признати сертификати IAC и IACG ги доделува мултинационалната компанија EUROFINS, која има имплементирано сигурен и ефикасен модел врз основа на кој се контролираат не само производите, туку и целиот систем за управување и контрола на квалитетот, како и производниот процес. Заради конечна сертификација во претходниот период, компанијата Бекамент спроведе низа проверки и годишни тестови на бои за внатрешни ѕидови. Како конечен резултат, добиени се сертификати за производите: BK-Gold, BK-Pol и BK-Crystal, кои ги исполнуваат бараните европски регулативи за ниски емисии на VOC и во согласност со стандардот EN 16516, со што се гарантира дека нивната примена ќе обезбеди здрава животна средина во ентериерот и висок квалитет на воздухот.

Производот BK-Gold (дисперзија со висока покриеност за внатрешни ѕидови) се здоби со IACG (Indoor Air Comfort Gold), додека производите BK-Pol (дисперзија за внатрешни ѕидови) и BK-Crystal (дисперзија со висока покриеност водоперива за внатрешни ѕидови) се здобиja со IAC (Indoor Air Comfort).

Имајќи ги предвид екстремно строгите и рестриктивни параметри на кои се базира, сертификатот IACG ја потврдува усогласеноста на производот со граничните вредности за емисија на VOC:

 • Француски VOC class A+
 • Германски (AgBB/ABG)
 • Италијанска CAM
 • EU Taxonomy Regulation
 • LEED
 • BREEM New Construction
 • WELL Building
 • SKA Rating
 • French HQE certification
 • EU ecolabel
 • M1
 • Danish Indoor Climate Label
 • BVB Sweden
 • Miljobyggnad Sweden
 • Nordic Swan, Eco Product Norway
 • Cradle to Cradle
 • Произведува многу ниски емисии во согласност со EN 16798-1
 • Singapore Green Label
 • Global GreenTag
 • Declare 2.0

Оваа престижна сертификација е уште една потврда за фактот дека компанијата Бекамент е една од технолошки најнапредните компании за производство на материјали за завршни работи во градежништвото.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.