Cilat janë përparësitë e vendosjes së fasadës cilësore?

Cilat janë përparësitë e vendosjes së fasadës cilësore?

Cilat janë përparësitë e vendosjes së fasadës cilësore?

Cilat janë përparësitë e vendosjes së fasadës cilësore?

Kursimi me ndihmën e fasadës cilësore

Çfarë kuptimi do të kishin kursimet në shpenzimet e ngrohjes dhe ftohjes deri në 40% për buxhetin tuaj të shtëpisë? Nga muaji në muaj, mungesa e një fasade cilësore është shkaku kryesor i kostove të larta të ngrohjes dhe ftohjes. Sipas raportit të Agjencisë së energjisë së Republikës së Serbisë, pronarët e shtëpive familjare për ngrohjen e hapësirës së banimit prej 100 m2 shpenzojnë në interval prej 65.8876 ALL 118.411 ALL në vit. Kjo është mesatarisht rreth 92.134 ALL për sezonin e ngrohjes, ose madje 2.303.585 ALL për një periudhë 25 vjeçare. Kur shtohen kostot e ftohjes, shifrat janë vetëm më të larta.

Të dhënat e Ministrisë së minierave dhe energjisë  tërheqin vëmendjen për faktin se më shumë se 70% e shtëpive në Serbi nuk kanë cilësi, dhe më shpesh nuk kanë izolim termik të fasadës. Për shkak të sistemeve të fasadave me cilësi të dobët, deri në 40% të energjisë për ngrohje dhe ftohje ka shkuar kot dhe është harxhuar pa nevojë. Kjo është një humbje prej rreth 15.281 ALL për familje në vit, ndërsa Serbia ka 2.487.880 familje. Kur izolimi termik nuk është i një cilësie të mirë, paratë “rrjedhin nëpër mure”.

Siguria nga jashtë, ngrohtësia brenda

Për të shmangur përvojat dhe situatat e pakëndshme, është e nevojshme që të kihet parasysh se instalimi i dobët i fasadës mund të prodhojë probleme të shumta.

Sistemi i instaluar në mënyrë jo të duhur ose me cilësi të dobët të fasadës së izolimit termik mund të dëmtojë më tej pronarin e ndërtesës dhe të prodhojë kursime të pamjaftueshme të harxhimeve në lidhje me investimin – që është një humbje e dyfishtë. Me rastin e një fasade me cilësi të dobët, probleme të tilla si temperatura dhe lagështia e paqëndrueshme në shtëpi, kondensimi në mure, myku në qoshe, paraqitja e urave të ftohta ose pamja e dëmtuar nuk do të zgjidhen.

Sistemi i fasadës së izolimit termik të instaluar në mënyrë të gabuar vështirë se mund të rregullohet lokalisht. Në shumicën e rasteve, instalimi i plotë duhet të vendoset sërish plotësisht. Izolimi i papërshtatshëm termik, pa materiale të çertifikuara nuk i nënshtrohet garancisë, e cila përjashton mbështetjen e mundshme nga prodhuesi në kuptimin teknik si dhe zgjidhjen e problemeve. Pra, një sistem i keq dhe i instaluar gabimisht i fasadës mund t’ju sjellë më shumë dëm sesa dobi.

Prandaj, për një qëndrim të këndshëm dhe të rehatshëm në shtëpinë tuaj, izolimi termik cilësor është i një rëndësie të madhe. Një shtëpi e izoluar mirë është e ngrohtë në dimër dhe e mbrojtur nga nxehja e tepërt në verë. Nuk ka paraqitje të kondensimit dhe mykut, dhe garancitë e prodhuesit zgjasin deri në 25 vjet.

Të gjitha në një

Një sistem cilësor fasade me izolim termik ju kursen para dhe jua zvogëlon faturat me 10 deri në 40% në muaj. Me të, jetëgjatësia e shtëpisë tuaj bëhet dukshëm më e gjatë dhe vlera e pronës rritet. Sistemi i certifikuar i fasadës i nënshtrohet garancisë së prodhuesit dhe duhet të merret parasysh një ndikim pozitiv në mjedis. Para së gjithash, përparësia kryesore e sistemeve cilësore të fasadës qëndron në faktin se është një zgjidhje pa mangësi.

Nëse jeni pronar i një shtëpie familjare, pse të humbni paratë tuaja pa nevojë?

Ju do të instaloni sistemin e fasadës së izolimit termik Bekatherm një herë dhe do të funksionojë për ju në planin afatgjatë për të kursyer në shpenzimet e ngrohjes dhe ftohjes.

Mungesa e izolimit termik të fasadës çon në harxhim të panevojshëm të energjisë dhe kontribuon në ndotjen e ajrit që ne thithim çdo ditë. Emetimet e CO2 janë në rritje, ashtu si edhe konsumi i burimeve të kufizuara natyrore.

Prandaj, me aplikimin e izolimit termik cilësor vjen deri te ndikimi pozitiv në mjedis.

PYETJA E CILA DEL NGA E GJITHË KJO ËSHTË SE ÇKA ËSHTË SISTEMI FASADUES CILËSOR? PËRSE AI KA SHUMË RËNDËSI? CILAT JANË KARAKTERISTIKAT DHE PËRPARËSITË E SAJ?

Kualiteti i cili zgjatë me dekada

Një sistem fasade cilësor është, mbi të gjitha, një sistem i një prodhuesi me reputacion që plotëson të gjitha kërkesat e përshkruara nga Urdhëresa për efikasitetin energjetik të ndërtesave. Si një udhëheqës rajonal në prodhimin e materialeve të ndërtimit të përfunduar, Bekament ofron disa sisteme fasade me karakteristika të përparuara të izolimit termik. Si të tillë, këto sisteme fasade mund të plotësojnë me sukses të gjitha kërkesat e rregullativave, përdoruesve dhe të tregut. Kjo konfirmohet nga certifikatat e shumta që ka kompania si dhe nga mijëra klientë të kënaqur në mbi 10 vende të BE-së dhe rajoni.

Përveç kësaj, trajnimet dhe  edukimi janë themeli i suksesit dekadë të ndërmarrjes. Në qendrën e trajnimit Bekemant, mbi 2.000 fasadues dhe kontraktorë të tjerë çdo vit fitojnë trajnim dhe edukim profesional në fushën e punëve përfundimtare të ndërtimit. Përveç produkteve të çertifikuara, Bekament gjithashtu ofron mbështetje teknike profesionale gjatë zgjedhjes së materialeve.

Efekti i materialeve të vërteta

Secili sistem përfaqëson shumë më tepër sesa një shumë e thjeshtë e pjesëve. Gjërat e vogla bëjnë ndryshime të mëdha. Kjo është arsyeja pse sistemet e fasadës së izolimit termik Bekaterm përbëhen nga materiale të harmonizuara reciprokisht me cilësinë më të lartë. Përveç pllakës izoluese, sistemi i fasadës përfshin gjithashtu edhe ngjitës mineral, rrjetë xhami për përforcim, skaje këndore, një shtresë bazë dhe një suvë fasade përfundimtare.

Në ofertë janë katër sisteme fasade Bekatherm:

Bekatherm Stadard White është sistemi më i shitur i fasadave dhe përfshin zgjidhjen më kosto-efektive për izolimin termik të fasadave. Është i përshtatshëm për të gjitha llojet e nënshtresave. Mund të përdoret për të gjitha ndërtesat e reja dhe të vjetra. Bazën e këtij sistemi e përbëjnë pllaka izoluese nga polisterol i zgjeruar EPS – polisterol. Sistemi i instaluar në mënyrë të duhur i fasadës së izolimit termik karakterizohet me rezistencë ndaj rrezatimit UV dhe ndikimeve atmosferike, instalimi i shpejtë dhe i lehtë si dhe nga punueshmëria e jashtëzakonshme e materialit, ndërsa llaçi fasadë përfundimtar ofron një gamë të gjerë të nuancave. Të gjithë përbërësit e sistemit të fasadës Bekatherm Standard White janë të certifikuar ETA me një garanci deri në 25 vjet.

Bekament Standard Graphite sistemi i fasadës ka veti izoluese termike 20% më të mira krahasuar me izolimin termik me pllaka të bardha izoluese stiropori. Baza e këtij sistemi është një pllakë izolimi me stiropor grafit. Sistemi i fasadës me izolim termik të instaluar në mënyrë korrekte karakterizohet nga rezistenca e shkëlqyeshme e ujit, punueshmëria e jashtëzakonshme dhe instalimi i lehtë i materialeve. Të gjithë përbërësit e sistemit të fasadës së Standard Graphite të Bekatherm janë të certifikuar me ETA me një garanci deri në 25 vjet.

Bekatherm Prestige është një sistem fasade me cilësi të lartë. Baza e këtij sistemi është një pllakë izoluese ose lamella prej leshi mineral (guri). Karakterizohet nga klasa A2 jo e djegies, përshkueshmëria e shkëlqyeshme e avujve dhe izolimi i zërit. Të gjithë përbërësit e sistemit të fasadës Bekatherm Prestige janë të certifikuar ETA me një garanci deri në 25 vjet.

Bekatherm Plus është një sistem që karakterizohet nga rezistenca e jashtëzakonshme e ujit, rezistenca ndaj goditjeve mekanike, si dhe rrezatimi UV dhe ndikimet atmosferike. Në shtëpitë familjare, më shpesh përdoret për të bërë bazamente. Baza e këtij sistemi është një pllakë izoluese e bërë nga polisteroli i extruduar (polisterol).

Ju mund të njiheni me rëndësinë e instalimit të duhur të sistemeve të fasadave të izolimit termik përmes materialit edukativ dhe kuptimplotë të videos (tutorial) i cili sqaron qartë, saktësisht dhe konkretisht këtë proces.

 

Dëshironi të dini më shumë? Për informata shtesë në lidhje me sistemin e fasadave, çmimit dhe mënyrës së montimit, thirrni ekipin profesional të përkrahjes teknike të Bekamentit 034 677 75 00.

Ju ftojmë që në rrjetet tona sociale Facebook / Instagram të ndani sipas mendimit tuaj se cilat janë përparësitë e fasadës cilësore?

A ju pëlqeu teksti? Ndajeni me miqtë tuaj.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
We use cookies to personalise content and ads.